Συναγερμός στην Πυροσβεστική μετά από εκρήξεις σε παιδικό σταθμό των Χανίων (φωτο)

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, για φωτιά που σημειώθηκε σε παιδικό σταθμό στα Νεροκούρου.

Το περιστατικό συνέβη στις 09:40 το πρωί, στους συστεγαζόμενους παιδικούς σταθμούς “Λιλιπούπολη” και Ελ. Βενιζέλου όταν σύμφωνα με μαρτυρίες σημειώθηκαν διαδοχικές εκρήξεις, όπως μεταδίδει το zarpanews.gr.

Οι εκρήξεις αποδίδονται σε βραχυκύκλωμα στον πίνακα. Ευτυχώς στο σημείο βρισκόταν ο τεχνικός προϊστάμενος ο οποίος ενέργησε άμεσα χρησιμοποιώντας τα μέσα πυρόσβεσης της δομής. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 5 άνδρες με 2 πυροσβεστικά οχήματα.

Τα παιδιά απομακρύνθηκαν με ασφάλεια με τη συνοδεία των παιδαγωγών και βρίσκονται σε ασφαλή και ζεστό χώρο πλησίον του κτηρίου.

Εκδηλώθηκαν εκρήξεις στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σχολείου, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Στο σημείο βρέθηκε και η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Ελένη Ζερβουδάκη. Όπως ενημέρωσε, ο σταθμός θα επαναλειτουργήσει εφόσον βεβαιωθούν πως όλα είναι σε πλήρη αποκατάσταση.

O μάγειρας του σταθμού, Γεράσιμος Μπικάκης, ανέφερε πως τα παιδιά απομακρύνθηκαν με ασφάλεια. “Τρανταζόταν το κτήριο από τις μικροεκρήξεις” ανέφερε. Σημειωτέον ότι στη δομή φιλοξενούνται 100 παιδιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί